Betalingskort

Leveringstid er ca. 14 dage!

Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner er perfekte til soveværelset, hvor de er med til skabe de bedste forudsætninger for en god søvn, så du kan vågne op frisk og veludhvilet. Her på siden finder du mange forskellige varianter af mørklægningsgardiner, herunder rullegardiner, lamelgardiner og plissegardiner. Er du i tvivl om hvordan du måler korrekt op til dine nye mørklægningsgardiner? Måske vil du bare gerne være sikker på, at det gøres korrekt første gang? Du kan let bestille opmåling af gardiner hos os, så klarer vi det hele for dig.

10 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

10 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

Mørklægningsgardiner giver bedre søvn

Mørklægningsgardiner er ikke bare et ganske almindeligt gardin, men kan faktisk hjælpe dig til en bedre og sundere søvn. Der er mange fordele ved at vælge gardiner med mørklægning og du kan nyde godt af dem alle sammen, når du vælger at bestille dine nye mørklægningsgardiner hos Topgardiner.

Et mørklægningsgardin er lavet i en tykkere og lidt tungere kvalitet, der sikrer, at dagslys og elektrisk lys ikke trænger igennem. Selvom at denne type gardin er tykkere end de fleste varianter, så betyder det ikke at du behøver at gå på kompromis med hverken design, kvalitet eller pris - tværtimod.

 

Nedenfor har vi samlet 5 gode fordele ved at have mørklægningsgardiner i soveværelset:

 

1: Mørklægning af soveværelset øger melaninproduktionen

Søvn er yderst vigtigt, for at vores kroppe får lov til at slappe af, restituere fysisk samt styrke hukommelsen og er derfor uundværligt. Melanin er et søvnhormon, der hjælper os med at blive trætte, så vi kan falde i søvn og findes naturligt i kroppen. Melaninproduktionen starter selv, når det begynder at blive mørkt, men i takt med, at vi har lyset tændt i længere tid samt kigger på vores mange skærme på både fjernsyn, tablets og mobiltelefoner, bliver hormonet ikke aktiveret og det tager os længere tid at falde i søvn.

Mørklægningsgardiner er med til at blokere udefrakommende lys, både naturligt og elektrisk, hvilket er med til at styrke melaninproduktionen og vores søvncyklus. Du skal bare huske at undgå skærmtid og at have dæmpet lys en times tid inden sengetid, så melaninen kan få lov til at gøre dig træt.

 

2: Mørklægning af soveværelset kan også virke støjdæmpende

Hvis du bor i byen eller ud til en større vej, kan der ofte opleves meget larm. Mørklægningsgardiner sørger naturligvis for at mørklægge soveværelset, men grundet den tunge og tykkere kvalitet, kan de også virke støjdæmpende. Det betyder, at noget af larmen og støjen fra gaden eller kvarteret vil blive reduceret, så du kan få en god og uforstyrret nats søvn.

 

3: Mørklægningsgardiner giver afslappende omgivelser

Hvis du sommetider har problemer med at sove, kan du med fordel gøre brug af et mørklægningsgardin i soveværelset. Når gardinet er trukket for, skabes der nemlig et helt mørkt rum, hvor det er lettere at slappe af. Alle distraktioner mindskes, da der lukkes af for billygter, gadelamper og dagslys, så du ikke bliver forstyrret og sover bedre.

 

4: Gardiner med mørklægning kan være temperaturregulerende

Det kan være en fordel at trække dine mørklægningsgardiner for, når solen står direkte ind i soveværelset om sommeren eller på de ekstra kolde dage om vinteren.

Nogle af vores mørklægningsgardiner har en alu-bagside, der sørger for at temperaturregulere rummet, så der opnås en tilpas og passende temperatur, når du skal sove.

 

5: Mørklægning skaber en god atmosfære

Det ligger dybt i os, at vi er vågne om dagen og sover om natten. Ved at trække gardinet for om aftenen, er du med til at skabe en rutine og et signal til kroppen om at det er sengetid. Rutinen vil hjælpe dig til en bedre søvncyklus. En god atmosfære i soveværelset er med til at give dig de bedste forudsætninger til at skabe gode rammer for din søvn. Træk gardinerne for og sov godt.

 

Stort udvalg af mørklægningsgardiner

Hos Topgardiner finder du et stort udvalg af mørklægningsgardiner i mange varianter. Du har mulighed for at vælge netop den type gardin, der passer bedst til dit hjem og hvordan du bedst kan lide udtrykket.

 

Vælg dit nye gardin med mørklægning som fx:

  • - Lamelgardiner

  • - Lamelgardiner til skråvægge

  • - Plissegardiner

  • - Rullegardiner med kædetræk

  • - Rullegardiner med fjedertræk

  • - Rullegardiner til ovenlys

 

Mørklægningsgardiner er heldigvis lette at tilpasse til den type gardin, som du bedst synes om, da det er stoffet, der er specielt ved selve mørklægningen. Derfor finder du mange forskellige varianter i vores sortiment.

 

Rullegardiner mørklægning:

Du finder flere forskellige typer af mørklægnings rullegardiner blandt vores udvalg, se fx både vores klassiske rullegardin med kædetræk eller fjedertræk samt til ovenlysvinduer.

Vores rullegardiner med mørklægning findes i flere farver og mønstre og de fremstilles efter specifikke mål, så de passer perfekt til dit hjem. Du har naturligvis også mulighed for at vælge kæde, beslag, hvordan oprulningen skal være og meget mere.

 

Plissegardiner mørklægning:

Blandt vores sortiment finder du både klassiske og traditionelle plissegardiner samt up & down plissegardiner med mørklægningseffekt. Du kan vælge mellem et væld af farver og nogle af varianterne har ligeledes en alu-bagside, hvilket er med til at temperaturregulere rummet på både kolde og varme dage. Vælg selv om gardinet skal have loft- eller vægbeslag.

 

Lamelgardiner mørklægning:

Lamelgardiner med mørklægning er både praktiske og flotte. Lamellerne hænger lodret og gør det muligt at skærme for solen, uden at lukke helt af for lyset, hvis du ikke ønsker dette. Hvis du derimod gerne vil have et mørkt rum, lukker du bot lamellerne tæt, så lyset blokeres. Findes i mange skønne farver. Du finder også lamel mørklægningsgardiner til skråvinduer her på siden.

 

Mørklægning ovenlys:

Hvis du har ovenlysvinduer, kan det være svært at lukke alt lyset ude, grundet vinduets vinkel. Derfor kan det være en god idé at have et ovenlys mørklægningsgardin, så du kan skærme for solen, når du skal sove eller blot har brug for at mørklægge rummet.

 

Mørklægningsgardiner i specielle størrelser

Vi fremstiller alle vores mørklægningsgardiner på mål, så du kan være sikker på, at de passer perfekt til dit hjem. Dette betyder også at du sagtens kan bestille dine gardiner med specielle mål, som ellers ikke er til at finde i butikkerne og på andre webshops.

Du kan eksempelvis bestille mørklægningsgardiner på 110 cm, 130 cm eller 150 cm, hvis du har brug for dette - og naturligvis alt derimellem og over. Vær dog opmærksom på, at nogle modeller har et maksimalt mål, hvilket fremgår af bestillingssiden.

 

Stort farveudvalg til dine nye mørklægningsgardiner

Du kan vælge mellem mange forskellige farver og mønstre, når du bestiller dine nye mørklægningsgardiner hos os. Selvom mørklægningsgardinernes primære funktioner er at mørklægge rummet, så behøver selve gardinet ikke at have en mørk farve. Dette betyder, at du sagtens kan vælge hvide mørklægningsgardiner, som mørklægger rummet, uden at være iøjnefaldende mod hvide vægge.

De hvide mørklægningsgardiner findes i flere varianter og både som rullegardin, lamelgardin og plissegardin.

 

Mørklægning til ovenlysvinduer og skråvinduer

Det kan være svært at finde de helt rette gardiner, hvis du enten har ovenlysvinduer eller har skråvinduer. Heldigvis kan du finde de rette mørklægningsgardiner her på siden, der passer perfekt til disse typer af vinduer. Vores gardiner til mørklægning laves på mål, så du er garanteret, at de passer til netop dine vinduer.

Det kan være rart at kunne skærme for solen, især ved et ovenlysvindue, hvis dette er placeret i soveværelset. De lange og lyse sommernætter er skønne, men kan påvirke din søvn. Derfor er det vigtigt, at du indretter dit soveværelse med et gardin med mørklægning til ovenlys.

Det er ligeledes svært at finde mørklægningsgardiner til skråvinduer, da disse har specielle mål. Når du bestiller denne variant, har vi brug lidt flere mål, så du er garanteret, at gardinerne passer. Du finder derfor en udførlig guide i forbindelse med bestilling af det pågældende mørklægningsgardin til skråvindue.

 

Få hjælp til opmåling af dine nye mørklægningsgardiner

Det er forholdsvis let at måle op til dine nye mørklægningsgardiner, men sommetider har man ikke tid, overskud, eller blot brug for hjælp. Her kommer vores egen gardinmand ind i billedet.

 

Vi giver dig gerne en hjælpende hånd med dine nye gardiner, uanset hvilket type gardin du ønsker. Vi hjælper dig gerne med følgende:

  • - Rådgivning om stofvalg og gardintype

  • - Viser farveprøver

  • - Opmåling af vinduer

  • - Opsætning af dine nye gardiner (ekstra omkostning)

 

Mange synes, at det er et stort projekt at skulle have nye gardiner og derfor vil vi gerne gøre det så let som muligt. Når du bestiller et besøg fra vores gardinmand, kan du forvente grundig vejledning og ekspertise samt korrekt opmåling til alle gardiner. Dette sikrer dig det helt rigtige resultat i første hug.

 

Mørklægningsgardiner i høj kvalitet fra danske Decolux New Line

Hos Topgardiner finder du de flotte mørklægningsgardiner fra Decolux New Line, der altid kan genkendes på den høje kvalitet. Decolux New Line har over 25 års erfaring med at producere kvalitets gardiner og holder til i Herning. 

Når du bestiller hos Decolux New Line mørklægningsgardiner hos Topgardiner, bør du altid sikre dig, at målene er korrekte samt at den rette model er valgt. Dette garanterer dig nemlig, at gardinerne fremstilles i de rigtige mål og passer til dit vindue.

 

Selvom kvaliteten er i top, finder du kun gardiner til skarpe priser her på siden. Alle skal have råd til flotte gardiner og derfor finder du billige mørklægningsgardiner hos Topgardiner, men i markedets bedste kvalitet. De er desuden altid lavet på mål, hvilket giver det perfekte look til dit hjem og sikrer dig den bedste funktionalitet.