Betalingskort

Leveringstid er ca. 14 dage!

Plissegardiner

Her finder du vores store udvalg af billige plissegardiner. Et plissegardin er en smuk og moderne gardinløsning, som flere og flere vælger til deres hjem. Plissegardiner er nemlig en let og enkel type gardiner, der ligesom persienner næsten ikke fylder noget når de er trukket op. Her hos Topgardiner kan du få mange forskellige former for plissegardiner i alle tænkelige farver og mønstre. Hvis du er i tvivl om hvilken farve der er den helt rigtige for dig, så kan du nemt og gratis bestille stof- og farveprøver på dit plissegardin, så du kan vurdere stoffet med egne øjne, før du endeligt beslutter dig for en farve. Husk at vi laver stort set alle typer af gardiner efter mål.

10 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

10 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 


Hvad er et plisségardin?

Et plisségardin kan nærmest betegnes som værende en kombination mellem en persienne og et rullegardin. Plisségardiner er udført i kraftig foldet stof, og de er fremstillet på en sådan måde, at gardinet folder sig sammen som en harmonika i toppen af vindueskarmen, når man trækker i snoretrækket for at rulle gardinet op. Der findes også plisségardiner med skjult snoretræk, hvor man blot skal trække eller skubbe i den nederste del af gardinet, for at føre gardinet op eller ned. Plisségardiner er smarte, da de ikke fylder særligt meget når de er foldet sammen (rullet op), og så har de et lidt mere blødt og varmt udtryk end fx persienner.


Teknikken med at plissere stof er en gammel teknik, som ses helt tilbage til vikingetiden. Op gennem historien har man benyttet denne teknik på mange forskellige måder, for at få stoffet til at folde på den helt rigtige måde. Ved at plissere stoffet har man kunnet vise, hvor rig man var, fordi man havde råd til at få lavet tøj med meget mere stof end der egentlig var brug for. Derfor var plissering et tegn på velstand.


Det har dog også haft helt praktiske årsager, når man lavede tøj. For eksempel er det en god måde, at få stoffet fra et voluminøst ærme til at passe til ærmegabet i en jakke eller skjorte. Og lige så med de omfangsrige nederdele til kvinderne, hvor moden dikterede super tynde taljer. Ved at plissere stoffet i taljen, kunne man få den store mængde materiale til at fylde mindst muligt for at få det til at passe til hvepsetaljen. Det er samme ide, der ligger bag vores plisségardiner. At de kan indeholde nok stof til at dække for hele dit vindue, og samtidig pakkes sammen til at fylde stort set ingenting.


I dag bruges plissering stadig til mange forskellige ting. Det er for eksempel ved at vende tilbage i bukser og nederdele. Det er dog, som med så meget andet, en mode-ting, der kommer og går.


Gardiner er faktisk også noget, der følger moden. Som med det plisserede tøj, var det længe kun de meget rige, der havde råd til gardiner, da der gik enorme mængder virkelig dyrt stof til at lave de store flotte gardiner på eksempelvis slottene.


I dag er gardiner en del af indretningen for de fleste mennesker, og det er en både smuk og praktisk anordning. Vores plissegardiner kombinerer de to på allerfineste vis ved at holde lyset og varmen ude, samtidig med at de er smukke at se på. Læs med videre og find ud af mere om vores plisségardiner.


To forskellige typer plisségardiner

Plisségardinerne kommer i to forskellige udgaver: de smarte “Up & Down plisségardiner” og så den mere traditionelle udgave, hvor gardinet sidder fast i toppen af vinduet, og trækkes ned derfra. Up & Down løsningen sikrer dig, at du til enhver tid kan placere dine plisségardiner lige hvor du ønsker det, så du ikke skal lukke helt af for lysindfaldet, men blot kan afskærme for det direkte sollys. Et Up & Down plisségardin monteres traditionelt midt på vinduet, således at gardinet kan trækkes enten op eller ned, afhængigt af hvor højt eller lavt solen står på vinduet. På denne måde kan du udnytte dagslyset på den bedst mulige måde, men samtidig afskærme når solen bliver lidt for generende.


Et traditionelt plisségardin monteres derimod i toppen af vindueskarmen, og kan kun trækkes i én retning - nemlig nedad. Til gengæld kan du med et traditionelt plissegardin åbne helt for gardinet, så det ikke generer udsynet fra vinduet. Det er naturligvis en smagssag, og vi står klar til at hjælpe dig med at træffe det rette valg til lige præcis dine behov og ønsker.


Vores plisségardiner passer til alle typer af rum

Det store designudvalg gør plisségardinet til en del af din indretning, hvad end det drejer sig om kontoret, soveværelset eller børneværelset. Plisségardinerne har generelt et mere blødt udtryk end for eksempel persienner, da de er fremstillet i stof i stedet for træ eller metal. Derfor er fx gardiner med lysere stof velegnede til rum, hvor man ønsker et blødt og naturligt lysindfald, dog uden den skarpe direkte sol. Vælger man en mørkere variant, vil gardinet derimod kunne fungere som mørklægningsgardin, fx på soveværelset. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle mørke farver, der holder alt lyset ude. Så har du brug for et decideret mørklægningsgardin.


Alle vores plisségardiner kan naturligvis skræddersyes efter dine specialmål, uanset om de skal monteres i døre eller vinduer, eller om de skal monteres med loft- eller vægbeslag. Du har desuden altid mulighed for at bestille et besøg af vores professionelle gardinmand, som kan hjælpe med både opmåling og montering af dine nye plisségardiner.


Denne gardinløsning er super praktisk, da plisségardinerne optager minimal plads når de ikke er i brug. Du kan nemt køre dem helt sammen, så de nærmest ikke optager nogen plads og bliver meget lidt synlige. Har du en vinduesramme er det et optimalt sted at parkere gardinerne for mest muligt lysindfald.


Gardinerne kan monteres med en alu-bagside, så solens stråles reflekteres, og du derved undgår opvarmning af dine rum når solens stråler virkelig træder igennem. Denne funktion er virkelig meget værd, hvis du for eksempel har soveværelse eller børneværelser med vinduer, der vender mod syd. Efter en lang dag, hvor solen har skinnet for fuld styrke, kan der være så varmt i rummene, at det er næsten umuligt at sove der. Med vores plissegardiner med alu-bagside, kan du få en helt anden oplevelse. Så kommer solens varme slet ikke ind i rummet, og det er fortsat dejligt køligt, når du og dine børn skal i seng.


Brug plisségardinerne til at skabe et behageligt lys, hvor du selv kan styre lysindfaldet. Se også vores rullegardiner, der på samme måde giver en god mulighed for at afskærme solen, som du ønsker det. Se vores kæmpe udvalg af gardiner.


Køb plisségardiner med 5 års garanti

At handle gardiner online er et spørgsmål om tillid - så skarpt kan det stilles op. I over ti år har Topgardiner, i samarbejde med den lokale gardinfabrik, leveret billige plisségardiner i høj kvalitet til danske forbrugere. Hos Topgardiner har vi altid kunden i fokus og vi sikre, at vores kunder altid får den bedste købsoplevelse med vores produkter. Vi er en af Danmarks største online forhandlere af gardiner, så du kan trygt købe dine nye plisségardiner hos os. Vi er så sikre på kvaliteten af de produkter vi forhandler, at vi giver alle vores kunder 5 års fuld reklamationsret på fejlbehæftede produkter. Service på dette niveau finder du efterhånden ikke ret mange steder!