Betalingskort

Leveringstid er ca. 14 dage!

Lamelgardiner

Lamelgardiner kan være en ualmindelig smuk løsning og er særligt velegnet store vindues- eller dørpartier. Lamelgardiner fås i absolut alle tænkelige farver og vi kan bl.a. lave dine gardiner efter mål til skrå vægge, fx til under en trappe. Mulighederne er rigtig mange. Et typisk lamelgardin kan - ligesom persienner med snoretræk - justeres via en snor hvor du dels kan styre hvor åbent lamelgardinet skal være, og dels trække gardinet fra eller til. Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål, vi står klar til at hjælpe dig.

6 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste 

6 vare(r)

Sorter faldende
pr. side

Tabel  Liste Lamelgardiner der er skræddersyet dit behov

Vi tilpasser lamelgardinerne til dine ønsker, så du selv kan bestemme hvilke størrelser de skal have. Denne type af gardin er en meget elegant løsning til solafskærmning, og er en unik løsning, hvor lamellerne er vandrette. Dette giver en fordel i forhold til rengøring, både fordi at lamellerne er lodrette, så støvet ikke kan lægge sig på overflade, men også fordi at lamellerne er overfladebehandlet, så de ikke samler støv i samme omfang som andre tekstiler. Udover dette er lamelgardinernes lameller vaskbare, så du kan rengøre dem hurtigt og nemt.

Vores lamelgardiner er brandhæmmende, vaskbare og støvfri

Lamellerne er produceret i vaskbare stoffer, og de er desuden også fremstillet i et brandhæmmende materiale. Dette gør dem ideelle til brug i blandt andet institutioner, hvor der stilles krav om brandsikkerhed, og er samtidig også en god brandsikring i private hjem.

Fordelene ved lamelgardinerne er, at de kan tilpasses, så de kan afskærme solen på ethvert tidspunkt uden at lukke alt lyset ude. Du bestemmer selv hvor åbne eller lukkede lamellerne skal være.

Lad os lave dine lamelgardiner efter mål

Hos Topgardiner leverer vi altid lamelgardiner på mål, og i farver efter dine ønsker. Udover målene og farven på dit nye lamelgardin, så kan du også vælge om du vil have betjeningen siddende i højre eller venstre side. Det er vigtigt at få målt korrekt op, når du bestiller dine gardiner i vores webshop. Er du i tvivl om hvordan du gør, så har vi lavet en guide til dig som kan læses herunder, samt inde under de forskellige produktsider med lamelgardiner.

Vil du egentligt bare hellere have at der kommer en professionel gardinmand og sørger for at det hele bliver gjort rigtig? Så er du meget velkommen til at bestille et besøg hos Topgardiner. Så er du nemlig sikret, at opmålingen bliver foretaget 100% korrekt.

Er du i tvivl om noget vedrørende dine nye lamelgardiner, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Lamelgardiner på mål: Sådan laver du en 100% korrekt opmåling

Hvis du bestiller lamelgardiner efter egne mål, så er det vigtigt at opmålingen udføres korrekt, da du ellers risikerer at modtage et lamelgardin som ikke passer det sted, hvor du ønsker det monteret.

Sådan gør du:

 1. 1. Vælg placering af gardinet. Her skal du forholde dig til, hvorvidt du ønsker lamelgardinet placeret indvendigt eller udvendigt på karmen. Det er vigtigt at basere sit valg med hensyn til placeringen af fodpaneler, skygge- og pyntelister, håndtag, hasper o.l. ved indgangspartiet eller vinduespartiet.
 2. 2. Lav opmåling der hvor gardinet skal monteres, med udgangspunkt i den valgte placering. Tænk allerede her over, om du ønsker dit lamelgardin monteret på væggen eller i loftet.
 3. 3. Ved placering indvendigt på karmen vil dit lamelgardin indtage en mindre fremtrædende rolle i rummet. Ved indvendig placering skal du måle højde og bredde på vinduespartiets indvendige karm.
 4. 4. Ved placering udvendigt på karmen vil dit lamelgardin omvendt få en mere fremtrædende rolle i rummet, men gardinet vil typisk også lukke bedre af for lysindfaldet fra vinduet. Placeres lamelgardinet udvendigt på karmen, har du lidt større frihed i forhold til højde og bredde på gardinerne.
 5. 5. Foretag kontrolmåling! Det er super vigtigt, at du tjekker at din opmåling blev udført korrekt ved første opmåling. Det er simpelthen så ærgerligt at modtage gardiner med forkerte mål, bare fordi man glemte at kontrollere sin opmåling - husk det endelig!
 6. 6. Vælg beslag til montering på enten væg eller loft. Din opmåling bør altid tage udgangspunkt i den måde hvorpå du ønsker at montere dit lamelgardin. Ændrer du mening efter første opmåling, så bør du måle op på ny.
 7. 7. Bestil dine lamelgardiner på mål hos Topgardiner! Når du har valgt beslagtype og kontrolleret din opmåling, så er du klar til at bestille lamelgardiner efter dine mål.

Husk at du kan finde vores guide til opmåling, samt opmålingsskema til notering af dine mål, i PDF-format inde på selve produktsiderne på vores lamelgardiner. Vi anbefaler at du udskriver disse, og har dem i hånden inden du går i gang med at måle op til dine nye gardiner.

Montering af lamelgardiner: Sådan monterer du dit nye lamelgardin

Herunder kan du læse hvordan du skal montere lamelgardinerne fra Topgardiner. Husk at du altid kan finde en monteringsvejledning i PDF-format inde på de enkelte produkter, som du kan udskrive og have liggende ved din side, mens du monterer lamelgardinerne.

 1. 1. Find monteringsbeslagene frem fra kassen. Antallet af beslag vil variere, afhængigt af længden på dit lamelgardin. Vær opmærksom på, at der er forskel på beslagene til vægmontering, og beslagene til loftsmontering. Dette afhænger af, hvilken type beslag du har valgt ved bestilling af dit nye lamelgardin.
 2. 2. Montér beslagene på væg eller loft, med lige stort mellemrum mellem hver enkelt beslag, og i nøjagtig samme afstand fra gulvet.
 3. 3. Når alle beslag er monteret, skal du klikke gardinskinnen fast i beslagene. Er det et meget stort/bredt gardin der skal monteres, så kan det være en rigtig god idé, at være mere end én person til denne del af arbejdet.
 4. 4. Nu findes lamellerne frem. Disse leveres ofte i en kasse for sig selv. Hæng lamellerne på krogene i gardinskinnen én efter én, og skub til sidst vægtklodserne ind i den nederste fold på alle lamellerne.
 5. 5. Til sidst fastgøres kæden nederst på lamellerne, således at alle lameller forbindes.

Rengøring af lamelgardiner: Sådan kan du rense og vaske dit lamelgardin

Selv om lamelgardinerne hænger lodret og støv dermed ikke lægger sig på gardinerne på samme måde som fx persienner, så vil der alligevel med tiden lægge sig lidt støv på lamellerne. Til let og overfladisk rengøring af støv anbefaler vi, at du bruger en støvsuger. Du kan med fordel skrue ned for styrken på støvsugeren, for den mest nænsomme støvsugning af lamellerne.

Skulle det ske, at der kommer andet mere genstridigt skidt på lamellerne, så kan du vaske lamellerne nænsomt med koldt vand og en klud. Her anbefaler vi i videst muligt omfang at du pletrenser, i stedet for at vaske lamellerne i deres fulde længde, da du risikerer at fjerne overfladebehandlingen ved vask. Det er meget vigtigt at lamellerne vaskes skånsomt, og med så lidt vand som muligt, da for meget vand også kan fjerne den stivelse som gør lamellerne stive og giver dem deres glatte udseende.

Du bør aldrig vaske dine lamelgardiner i vaskemaskinen, da både overfladebehandling og stivelse i lamellerne vil blive vasket ud, hvilket med meget stor sandsynlighed vil efterlade dig med ødelagte og krøllede lameller.